Home » Vastuullisuuspalkinto Fortum Oyj:lle

Vastuullisuuspalkinto Fortum Oyj:lle

Vuoden 2011 parhaat suomalaiset vastuullisuusraportit palkittiin. Vastuullisuusraportoinnin kilpailun järjestää vuosittain FiBS  eli Finnish Business Society ry .

Kilpailuun oli ilmoittanut raporttinsa 19 yritystä. Palkinnot jaettiin yleisessä, pienten ja keskisuurten yritysten sarjassa ja julkisen sektorin sarjassa. Lisäksi parhaan raportin omasta näkökulmastaan valitsivat erikseen sijoittajan, kansalaisjärjestön ja opiskelijoiden edustajat.

 

Yleisen sarjan voitti Fortum Oyj, jota kiiteltiin visuaalisuudesta ja avoimmuudesta raportoinnissa mm. naisten ja miesten palkkatason erojen suhteen.Myös tiedotusvälineet valitsivat Fortumin parhaaksi raportoijaksi.  Kunniamaininnan yleisessä sarjassa sai Metsä Group.

 

Pk-yhritysten sarjan voitti Oilon ja kunniamaininnan sai Sport Elite Marketing Oy, joka on kahden henkilön yritys.

 

Julkisen sektorin sarjan voitti Senaatti-kiinteistöt. Sijoittajan valinta oli Finnair. Opiskelijat valitsivat Outotecin raportin parhaaksi. Sitä kiiteltiin vastuullisuuskysymysten kriittisesta tarkaistelusta, tiiviydestä ja helppolukuisuudesta. Ecobio on avustanut Outoteciä vastuullisuusraportoinissa.

 

Raportoinnin rajaus, sidosryhmien osallistuminen, toimitusketjuista raportointi, johdon sitoutuminen ja läpinäkyvyys- ja helppoluikuisuus olivat asioita, joita toivottiin otettavan paremmin huomioon raportoinnissa.