Home » Tapahtumat & webinaarit

Kategoria: Tapahtumat & webinaarit

Science-based targets (SBT) – mitä ja miksi?

Science-Based Targets -aloite

Science-based targets -aloite (SBTi) eli Tieteeseen perustuvat ilmastovoitteet -aloite on luotu edistämään ilmastotoimia yksityisellä sektorilla auttaen yrityksiä asettamaan tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet omalle toiminnalleen.

Aloite asettaa yrityksille selkeät toimenpidelinjaukset kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen. Nämä toimenpiteet auttavat ehkäisemään ilmastonmuutoksen pahimpia vaikutuksia ja tukevat ilmastoystävällisen liiketoiminnan kasvua.

Tavoitteita pidetään ”tieteeseen perustuvina”, jos ne ovat sopusoinnussa sen kanssa, mitä viimeisin ilmastotiede pitää välttämättömänä Pariisin ilmastosopimuksen mukaisten tavoitteiden saavuttamiseksi: tavoitteet tukevat ilmaston lämpenemisen rajoittamista selvästi alle 2 °C asteen esiteolliseen aikaan verrattuna ja tukevat pyrkimystä rajoittaa lämpeneminen 1,5 °C asteeseen.

SBTi:n viime vuotta koskevan raportin mukaan 2015–2020 aikana SBTi:hin sitoutuneet yritykset ovat merkittävästi vähentäneet oman toimintaansa liittyviä päästöjä verrattuna globaaliin keskiarvoon.

Science based targets initiative annual progress report, 2021 (toukokuu 2022)
Lähde: Science-based targets initiative annual progress report, 2021 (toukokuu 2022)

Katso Ecobio webinaari: Science-Based Targets – mitä ja miksi?

Science-Based Targets – mitä ja miksi? -webinaarissa Johtava konsultti Inka Koskinen ja Konsulttimme Mai Kärppä kertovat tiivistetysti mitä Science-Based Targets tarkoittaa, millaisia velvoitteita sääntely asettaa yrityksille ja miksi yritysten kannattaa liittyä mukaan SBT -aloitteeseen.

Webinaarin Agenda:

  1. Sääntelystä tulevat uudet velvoitteet
  2. Science-based Targets -aloite
  3. Aloitteeseen liittyminen
  4. SBTi:n edellyttämä päästölaskenta
  5. Päästövähennystavoitteiden asetanta
  6. Aloitteeseen liittymisen hyödyt

Katso tallenne, jotta tiedät miten sinäkin voit vähentää liiketoiminnan päästöjä ja miten pääset alkuun SBT-aloitteen kanssa!

Lataa tallenne  alta



    Näin pääset alkuun SBT-aloitteen kanssa!

    SBT-aloite vaatii liiketoiminnalle suunniteltujen tavoitteiden määrittämisen. Lyhyen aikavälin päästövähennystavoitteet asetetaan 5–10 vuodelle tai pitkän aikavälin tavoitteen, jossa päästöjä vähennetään vähintään 90 %, vuoteen 2050 mennessä.

    Päästövähennystavoitteiden määrittäminen tarkoittaa myös vertailuvuoden päästöjen laskemista, jotta kehitystä voidaan seurata. Tämä tarkoittaa liiketoiminnan hiilijalanjäljen laskemista GHG-protokollan mukaisesti. Tavoitteiden tulee myös noudattaa SBTi:n kriteeristöä, jotta ne voidaan katsoa olevan tieteeseen perustuvia.

    Ecobion SBT-aloitteeseen liittyvät asiantuntijapalvelut

    Konsulttimme selkeyttävät sinulle mitä SBTi:ssä linjatut toimenpiteet tarkoittavat sinun liiketoimintasi kohdalla. Autamme määrittämään toimintasi hiilijalanjäljen ja asettamaan SBTi:n mukaiset päästövähennystavoitteet. Neuvomme mitä toimia sinun pitää tehdä liiketoimintasi rakenteissa ja arvoketjussa, jotta saavutat asetetut tavoitteet

    Ota yhteyttä


      Tutustu Ecobion palveluihin tästä. 

      EU:n kemikaalistrategia ja kemikaalien korvaaminen

      EU:n kemikaalistrategia ja kemikaalien korvaaminen webinaaritallenne

      Ecobion webinaaritallenne: EU:n kemikaalistrategia ja kemikaalien korvaaminen

      EU:n kemikaalistrategia tavoittelee ihmisten ja ympäristön suojelua ja kannustaa toimillaan yrityksiä kehittämään kestäviä ja turvallisia kemikaaleja ja teknologioita. Kemikaalistrategian toimeenpanossa muutetaan lainsäädäntöä ja lisätään erilaisia ainerajoituksia esimerkiksi hormonitoimintaa häiritseville aineille. Haitallisimpien aineiden käyttö kielletään jopa kokonaan.

      Ecobion johtava konsultti Anne Kallioinen käy webinaarissa läpi mitä EU:n kemikaalistrategia sisältää ja haitallisten kemikaalien korvaamisen vaiheet.

      Webinaarin agenda:

      • EU:n kestävyyttä edistävä kemikaalistrategia
      • Miksi kemikaalien korvaaminen on ajankohtaista?
      • Mitä on kemikaalien korvaaminen?
      • Miksi korvata kemikaaleja toiminnassa?
      • Kemikaalien korvaamisen vaiheet
      • Ecobio Manager apuna kemikaalien korvaamisessa

      EU:n kemikaalistrategian vaikutukset

      Kemikaalistrategian toimeenpanon myötä odotettavia muutoksia jatkossa on mm.

      • kemikaalien turvallisuus ja kestävyys huomioitava koko elinkaaren aikana
      • Uusia ryhmärajoituksia REACH-asetuksiin
      • Joidenkin haitallisten kemikaalien käytön kieltäminen kokonaan
      • Uusia aineryhmiä SVHC-aineiksi
      • Vaikutukset elintarvikekontaktimateriaaleihin  ja kosmetiikkaan

      Lisääntyvät rajoitukset ja velvoitteet aiheuttavat yrityksille lisätyötä, kustannuksia ja rajoitettujen kemikaalien käyttöä ei välttämättä voi enää jatkaa. Kemikaalin korkea hinta tai saatavuusongelmat johtavat myös tarpeeseen korvata jo käytössä olevia kemikaaleja. Haitallisten kemikaalien käyttö saattaa vaatia tarkempaa valvontaa, kuten erilaisia vaativia teknisiä ratkaisuja turvallisten työolosuhteiden varmistamiseksi ja ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi, tai erityistoimia jätteiden hävittämiseen.

      Webinaarin kesto on noin 20 minuuttia.

      Webinaari on suunnattu tuotekehitystä tekeville, kemikaalivastaaville ja kaikille kemikaaliasioiden parissa työskenteleville henkilöille esimerkiksi kemikaaleja käyttävissä, valmistavissa, maahantuovissa tai myyvissä yrityksissä.

      Puhuja

      Ecobio Oy asiantuntija Anne KallioinenAnne Kallioinen

      Sähköposti: anne.kallioinen@ecobio.fi

      Puhelin: +358 (0)20 756 2303

       

       



        Lähettämällä lomakkeen hyväksyn markkinointiviestinnän vastaanottamisesta koskien Ecobiota ja Ecobio Manageria sekä niiden palveluita, ja annan Ecobiolle luvan tallentaa ja käsitellä yllä toimitettuja henkilötietoja pyydetyn sisällön tarjoamiseksi. Voit lopettaa näiden viestien tilauksen milloin tahansa.

         

        Voit seurata meitä myös Linkedinissä, niin saat kestävän kehityksen uutiset lyhyesti ja ytimekkäästi omaan feediisi. 

        Ecobion kemikaali- ja tuoteturvallisuuspalvelut löydät täältä.


        Teksti päivitetty: 23.5.2022