Vastuullisuusraportointi EU-velvoitteesta käytäntöön

Vastuullisuusraportoinnin EU-velvoitteen täyttäminen on edessä monilla yrityksillä.

EU:n tilinpäätösdirektiivin muutos (2013/43) tuo yleisen edun kannalta merkittäville yhtiöille vastuullisuusraportoinnin velvoitteen. Velvoite koskee yrityksiä, joiden työntekijämäärä ylittää 500 henkeä ja liikevaihto 40 miljoonaa tai tase 20 miljoonaa euroa. Ensimmäinen raportointivuosi on 2017. Ruotsista kuuluu huhuja, että heidän tulkintansa koskisi laajasti julkisen tahon omistamia yhtiöitä eikä yksinomaan julkisesti pörssissä listattuja ja noteerattuja yhtiöitä kuten Suomessa on kaavailtu. Joissakin suomalaissa arvioissa on esitetty  yhtiöitä olevan meillä noin sata. Tämä luku  ei varmaankaan sisällä julkisen tahon omistamia liikelaitoksia.

Mitä voit tehdä nyt? Mitä sinun pitää tehdä nyt? Vuoden 2016 aikana kannatta selvittää, miten tämänhetkinen vastuullisuusraportointi täyttäisi direktiivin asettamat vaatimukset ja mitä täydennystarpeita on edessä. Vuonna 2017 toteutat raportoinnin muutokset ja täydennykset. Vuonna 2018 toteutat raportoinnin uuden mallin mukaisesti ja varmennat tiedot ulkopuolisella.

Tulemme mielellämme keskustelemaan yrityksenne tilanteesta ja mahdollisista vaihtoehdoista edetä asiassa: Palvelumme ovat

  • Raporttien vertailu vaatimuksiin muutos- ja täydennystarpeiden arvioimiseksi
  • Olennaisuuksien arvioinnit sisällön määrittelemiseksi
  • Koulutukset
  • Johtamisjärjestelmien muutokset
  • Raportointien varmentaminen.

 

Ecobio

Johtava konsultti Sanna Perkiö, TkT,  etunimi.sukunimi@ecobio.fi

Toimisto: 020 7569450